14/08/2026
פולין – חדשות והשקעות: כמה נתונים מעניינים ודוגמאות להשקעות בערים שונות.
הפעם נפתח בנושא התיירות, מאחר שאנחנו בעיצומה של עונת חופשות הקיץ!
התיירות בפולין ממשיכה לצמוח:
ענף התיירות בפולין מציג מגמת עלייה מרשימה. מספר התיירים הזרים עלה מ-19.7 מיליון בשנת 2024 ל-21.4 מיליון בשנת 2025 - עלייה של כ-8.6%. הצמיחה צפויה להימשך גם בשנת 2026.
מעבר לעלייה הכמותית, ניכר גם שיפור באיכות התמהיל של התיירים. לדוגמה, תיירים מארה"ב מגלים עניין גובר: ארה"ב הפכה למקור הרביעי בגודלו של תיירים לפולין, עם למעלה מ-600,000 הגעות בשנה. תייר אמריקאי ממוצע גם מוציא כמעט פי 5 מתייר ממוצע ממדינות שכנות באזור - כך שהגידול אינו רק במספרים, אלא גם בכוח הקנייה שהתיירות מביאה איתה. הסינים ורוב מדינות אסיה – לא ממש גילו עדיין את פולין – ויש כאן פוטנציאל לעתיד.
מגמת הגידול המתמשכת בתיירות משפיעה בהדרגה על כלל שוק הנדל"ן הפולני, ותומכת בביקוש לנכסים במרכזי הערים.
כלכלת פולין עוקפת מדינות רבות ומגיעה למקום השישי באיחוד האירופי:
פולין דורגה במקום השישי בין הכלכלות באיחוד האירופי בשנת 2025, לפני בלגיה, שוודיה ואירלנד, ונותרה הכלכלה הגדולה ביותר במרכז ומזרח אירופה, כך עולה מנתוני הלשכה הסטטיסטית של האיחוד. התוצר המקומי הגולמי הנומינלי שלה מתקרב לרף הטריליון אירו, פער משמעותי מפריד בינה לבין הכלכלה השנייה בגודלה באזור: רומניה - כלכלת פולין גדולה כמעט פי שניים מהכלכלה של רומניה.
שוק עבודה יציב:
לפי נתוני יורוסטאט, שיעור האבטלה בפולין עומד על כ-3.1% בלבד - מהנמוכים באיחוד האירופי. במקביל, השכר הממוצע והכנסת משקי הבית ממשיכים לעלות בהדרגה, מה שתומך בכוח הקנייה המקומי (ראו גרף מצורף).
שוק ההון הפולני:
גם שוק ההון הפולני משקף אופטימיות: מדד 20 החברות הגדולות בבורסת ורשה עלה ביותר מ- 24% מתחילת השנה - ביצועים טובים פי שניים בהשוואה למדד האירופי הכללי, מה שמעיד על אמון משקיעים ומשקף צפי להמשך צמיחה של חברות פולניות.
לסיכום:
שילוב של יציבות כלכלית, תשתיות מתפתחות, ענף תיירות פעיל ושוק עבודה חזק הופך את פולין לשוק מעניין לבחון מקרוב, עבור מי ששוקל השקעת נדל"ן באירופה. אגב, בתקופה האחרונה אנו רואים גם יותר ויותר לקוחות הרוכשים נכסים לשימוש עצמי, ולא רק כהשקעה להשכרה.
דוגמאות להשקעות:
1. דירת סטודיו 36 מ"ר במרכז העיר וורוצלאב 5 דקות הליכה מבניין המרכזי של אוניברסיטת וורוצלאב, בבניין מודרני, עם מעלית, מזגן, מרפסת, פונה לאזור שקט. הבניין משנת 2020. המטבח נפרד, הגימור ועיצוב הפנים איכותיים ניתן להשכיר גם לטווחים קצרים או בהשכרה רגילה לצעירים – סטודנטים או עובדים. עלות הדירה כולל מס רכישה, עמלות והוצאות משפטיות: 600 אלף ₪
https://www.otodom.pl/pl/oferta/kawalerka-35-74-m-3-m-sufity-balkon-5-m-blisko-rynku-i-uwr-ID4CueW?utm_campaign=share_button_1785786655338
2. דירה לשיפוץ קצת יותר זולה בעיר, כמה דקות הליכה מקניון ומהכיכר המרכזית, 34 מ"ר, תעלה כולל שיפוץ, בערך 470 אלף ₪. הדירה מתאימה לצעירים ולסטודנטים. קומה 5 ללא מעלית – אך המיקום מנצח והמחיר טוב. ניתן להוזיל את העלות אם עושים שיפוץ חלקי/ קל (ריענון).
https://www.otodom.pl/pl/oferta/galeria-dominikanska-5-min-do-rynku-bez-prowizji-34-m-ID4Cxot
3. בניין חדש ומודרני בוורוצלאב, באיכות גבוהה מאוד עם בריכה, חדר כושר, חדר ילדים, לובי ועוד – קרוב לשלוחה של הנהר במתחם פופולרי. אנו מאמינים ששכר הדירה בפרויקט יעלה מאוד עם הזמן, זהו השלב האחרון במתחם. הפרויקט ייחודי וההיצע של פרויקטים דומים יהיה מוגבל מאוד, אך הביקוש צפוי לעלות ככל שפולין תתעשר ותתפתח. יש בדירות חימום רצפתי למשל, ובחלק מהדירות מזגן מובנה. יש במסדרונות המשותפים שטיחים. הפרויקט קרוב לטיילת, רכבל לטכניון ולאזור של אוניברסיטאות, וגם קרוב למרכז כמובן. דירת 2 חדרים בקומה 6 עם תעלה בערך מיליון ₪, כולל כל הוצאות העסקה, חנייה, גימור וריהוט. תמונה של הבניין למטה. למצגת ואקסל אנא ליצור קשר.
4. מרכז קראקוב יד שנייה, בבניין מודרני משנת 2009 – 3 חדרים (2 חדרי שינה נפרדים), 82 מ"ר, קומה 6 מתוך 6. דקות הליכה בודדות מתחנת הרכבת המרכזית וקניון קראקובסקה, הנכס בלב העיר לא רחוק מהכיכר המרכזית. העלות בשקלים כולל כל ההוצאות של העסקה (עמלות, מיסים, משפטיות, כ־1.8 מיליון ₪), שיניב בערך 7 אלף זלוטי שכר דירה חודשי לפני הוצאות. ניתן להפעיל לטווחים קצרים.
5. מכיוון שבערים הגדולות המחירים עלו מאוד, ויש משקיעים בינלאומיים ומוסדיים, אנו ממליצים לבחון גם השקעה בערים קטנות וזולות יותר –יש בעיר שווידניצה, איפה שני גר, (5 אלף תושבים בערך. יש כאן הרבה פחות תחרות מצד משקיעים, פחות קבלנים ופחות היצע של דירות משופצות ובניינים חדשים. פוטנציאל גדול לעליית ערך גדולה יותר לדעתנו. בעיר מפעלים גדולים של קולגייט-פלמוליב, אלקטרולוקס, תמה פלסטיקה (הישראלית) ועוד. בנוסף לכיכר מרכזית יפה מאוד, יש בעיר אתר מורשת של אונסק"ו – כנסיית השלום, פארקים רבים ועוד. העיר דורגה מבין עשרת הערים עם איכות החיים הגבוהה בפולין. העיר שעה נסיעה מוורוצלאב ומהגבול הצ'כי. דירות יד 2 לשיפוץ כללי/ כבד יש החל מ- 5 אלף זלוטי למ"ר. דירות חדשות בפרויקט הכי טוב בעיר החל מ־12,000 זלוטי למ"ר (בפרויקט מיזוג אוויר מובנה, סאונה, חדר כושר ועוד – ובמיקום מצוין ליד פארק גדול). דירת 2 חדרים בפרויקט יוקרתי חדש תעלה סביבות 760 אלף ₪ כולל הכל (גימור וריהוט, הוצאות עסקה משפטיות ועמלות).
https://centralpark.pl/swidnica/en/
הערות ועידכונים:
i. כל המחירים לפני משא ומתן קל ולפי שער החליפין היום (מומלץ לנצל את השקל החזק).
ii. ניתן לבצע קנייה מרחוק באמצעות ייפוי כוח נוטריוני מהארץ. אנו עוזרים בכל שלבי ההשקעה ומעבר לכך.
iii. למי שמגיע לפולין – אנו מציעים סיור בכמה נכסים בכל עיר (בתשלום) – לפי קריטריונים של כל לקוח.
iv. חדש: אנו בתהליך הקמת קרן ו/או קבוצת רכישה לקניית בניינים. השקעת מינימום חצי מיליון ₪.
v. ביקור עסקים הבא בארץ לקראת סוף אוקטובר (גם לרגל הבחירות).
בברכה,
עודד נויפלד
Oded Noyfeld MSc.
General Manager
Noyfeld Investments
+48505155188
(WhatsApp)
[email protected]