28/10/2026
ÜÇ İLÇE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN ASAYİŞ VE TRAFİK DENETİMLERİ’NDE;
ALEYHİNDE YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
TUTUKLANDI…
huzur ve güvenliği için, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt İlçeleri’nde dün akşam eş zamanlı gerçekleştirilen asayiş ve trafik denetimleri kapsamında; eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan yerler, gece kulüpleri, kumarhaneler, kahvehaneler, bahis ofisleri, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ve trafikte araçlarıyla seyir halinde olan sürücüler kontrol edilmiştir.
Denetimlerinde;
-Kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olmasına rağmen, kumarhane içerisinde tespit edilen toplam idari para cezası kesilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır.
-Bulunduğu araçta yapılan aramada, tasarrufunda ülkeye ithali yasak ve gümrüğe beyan edilmemiş toplam 300 gram ağırlığında maraş otu tespit edilen 1 kişi aleyhinde yasal işlem başlatılmıştır.
-Ülkemizde yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam tutuklanmıştır.
Denetimlerinde;
Toplam sürücüsü kontrol edilmiş olup, trafik kurallarına uymayıp yolu kullanan diğer sürücü ve yayalara tehlike yaratan toplam rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 23 araç ise trafikten men edilmiştir.
Edilen Trafik Suçları İse;
183’ü yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak,
5’i alkollü içki tesiri altında araç kullanmak,
19’u sigortasız araç kullanmak,
4’ü sürüş esnasında cep telefonu kullanmak,
10’u emniyet kemeri takmadan araç kullanmak,
58’i muayenesiz araç kullanmak,
72’si seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak,
1’i kamu taşıma işletme izinsiz yolcu taşımak,
8’i kamu taşıma işletme izninde belirtilen şartlara uymamak,
2’si tehlikeli sürüş yapmak,
37’si elektrikli scooterlerin kullanım kurallarına uymamak,
23’ü trafik levha ve işaretlerine uymamak,
1’i koruyucu başlık takmadan motosiklet kullanmak,
6’sı aracın camlarına görüşü engelleyici cam filmi yapıştırmak,
3’ü susturucusuz egzozlu araç kullanmak,
1’i polisin dur emrine uymamak,
6’sı aracın ışık kurallarına uymamak ve
307’si diğer trafik suçlarından oluşmaktadır.