12/01/2026
Θανατηφόρο Τροχαίο Ατύχημα: Μια υπόθεση που μας προβλημάτισε πολύ, εάν θα μπορούσαμε να την αναλάβουμε, λόγω των ιδιομορφιών που παρουσίαζε.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αποβιώσαντας καταπλακώθηκε απο Φορτηγό όχημα, ενώ βρισκόταν σε στάση αναμονής με τη μοτοσυκλέτα του, επιφέροντας του το θάνατο.
Ο Αποβιώσαντας, όντας αλλοδαπός συζούσε με τη Κύπρια συμβία του, με την οποία απέκτησε ένα ανήλικο τέκνο. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες τους να παντρευτούν, οι αρχές δεν τους το επέτρεπαν, με αποτέλεσμα να θεωρείται ως Παράνομος αλλοδαπός και απο την άλλη ο Εργοδότης του, τον δήλωνε στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις για το ποσό των Ε100 μηνιαίως μόνο, αντί για τα πραγματικά του εισοδήματα.
Για όσους δεν γνωρίζουν, για να καθοριστεί τι ποσό δικαιούται να λαμβάνει κάποιος εξαρτώμενος, λαμβάνονται μεταξύ άλλων υπόψη, τα εισοδήματα του Αποβιώσαντα, αφαιρείται από αυτά ένα ποσό για τα προσωπικά του έξοδα και το ποσό που απομένει πολλαπλασιάζεται για όσα χρόνια θα μπορούσε να θεωρηθεί ως εξαρτώμενος του, καθορίζοντας έτσι το ποσό της εξάρτησης- άρα το ποσό που δικαιούται ο εξαρτώμενος.
Το θέμα που δημιουργήθηκε όμως ήταν το εξής:
Τι ποσό θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη ως εισοδήματα του Αποβιώσαντα, αφού φαινόταν ότι μόνο Ε100 μηνιαίως λάμβανε αυτός; Απο τα Ε100 δηλ., τι ποσό χρησιμοποιούσε για τα προσωπικά του έξοδα και τι ποσό για τον εξαρτώμενο του;
Επίσης το γεγονός ότι ήταν Παράνομος στη Κύπρο, σύμφωνα με κάποια προηγούμενη Απόφαση του Δικαστηρίου, δεν επιτρέπει στους εξαρτώμενους να διεκδικήσουν κάποιο ποσό.
Μετά απο ένα τεράστιο αγώνα, όπου παραπέμψαμε την Ασφαλιστική Εταιρεία του οδηγού του Φορτηγού, τόσο σε Κυπριακές Αποφάσεις όσο και σε Αγγλική Νομολογία, αντικρούσαμε όλα τα πιο πάνω προβλήματα της υπόθεσης και προς τιμή της η εν λόγω Ασφαλιστική, αποδέχτηκε τις θέσεις μας και ως εκ τούτου εκδόθηκε εκ συμφώνου η πιο κάτω Απόφαση για το συνολικό ποσό των 80.000Ε.
Ως μας εκμυστηρεύτηκε η μητέρα του ανηλίκου, πριν αποταθεί κοντά μας είχε αποταθεί σε αρκετά άλλα γραφεία, τα οποία δεν επιθυμημούσαν να αναλάβουν την υπόθεση της, εναποθέτοντας σε εμάς την τελευταία ελπίδα της.
Το πιο κάτω συγκινητικό μήνυμα της, δικαίωσε όλο τον αγώνα μας και μας έδωσε ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίζουμε.
Μπορεί να μην μπορούμε να φέρουμε το συμβίο της και πατέρα του παιδιού της πίσω, αλλά τουλάχιστον καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον στο ανήλικο τέκνο της!!!⚖️